Strani

sreda, 10. september 2014

GORENJE

Ker se prebuja domači trg, oziroma se je že zbudil bom malo še pogledal po nekaterih domačih delnicah. Ena izmed njih, ki je trenutno najbolj vroča je Gorenje. Čeprav vem,  da so domače delnice bolj podvržene temeljni analizi in črednemu nagonu lahko vseeno s pomočjo tehnične analize najdemo primerne vstopne točke. Oziroma zmanjšamo tveganje.

Mesečni graf Gorenja





Mesečni graf kaže, da imamo še kar nekaj rasti pred sabo preden naletimo na prva odporna območja, seveda na M podlagi.


Tedenski graf Gorenja






Tudi na tedenskem grafu sem označil odporne točke oziroma TP. Prvi odpor je ta GAP ki je bil narejen. To je ravno območje kjer se sedaj nahajamo. Če bo sprožil popravek bo videno na dnevnem grafu spodaj nove vstopne točke. Drugače so pa TP na fibo območjih in zadnji vrhovi. Eden od mojih ciljev je 14 eur, ob zadnjih vrhovih.


Dnevni graf Gorenja





Torej če bo popravek so nakupne priložnosti med 6 eur in 6.40. če pa pade pod to vrednost pa je naslednja podpora, ki je močnejša nekje med 5.40 in 5.80 eur.

Za Gorenje lahko še dodam, da ima kal lepo zastavljene načrte, tako da je na dolši rok solidna delnica. Bilo bi tudi lepo če bi imeli vsaj 5% dividendo, saj bi v tem primeru se dolgoročni investitorji raje odločali za držanje te delnice.
Pa da ne pozabim temeljne analize za naše delnice najdete pri večini borzno posredniških hiš. Eno od zadnjih je mislim da izdala Alta.




Ni komentarjev:

Objavite komentar